Meubels

Tafels, kasten of commodes, de collectie kamerschermen, lampen en de collectie schilderijen of wandpanelen kunnen onderling heel goed worden gecombineerd.

Het driedelig en aan 2 zijden te gebruiken kamerscherm Chatreuse is met het zelfde dessin gemaakt als het schilderij-wandpaneel Chatreuse en vormt samen een mooie combinatie. Op het kamerscherm Chatreuse zijn enkele accenten aangebracht met Swarovski kristallen. Het Dessin in het kamerscherm Chatreuse is uitgesneden waardoor je een spannend licht effect krijgt.

Bij Antique Silver Tiles Kast of Commode en het kamerscherm Antique Silver Tiles is een identieke afwerking toegepast. Deze afwerking betreft een speciale zilver metalic. Deze metalic  wordt gesneden in de gewenste maten en wordt vervolgens geheel handmatig opgebracht. Na drogen en fixeren wordt het oppervlak licht geschuurd en afgelakt. Een heel secuur en tijdrovend werk. Deze afwerking geeft veel mogelijkheden in zowel kleuren als in combinaties en effecten.

Deze techniek wordt ook in de andere collecties van Paluga Art & Decoration toegepast omdat de enigszins verweerde en de verouderings optiek goed kan worden weergegeven.

Zebra large side-table is van massief eiken hout gemaakt. Het bovenblad is met een Zebra motief Handgeschilderd en gefixeerd met een lak. Het bijpassende driedelige Zebra Kamerscherm is 2 zijdig te gebruiken en kan worden gecombineerd met diverse schilderijen- wandpanelen.

Landhuis style tafel Narbonne en de kasten o.a. Narbonne, Granada zijn van massief grenen of massief eiken gemaakt. Het hout wordt eerst geborsteld en ruw gemaakt om een stoere uitstraling te krijgen. De meubels worden volledig met de hand gemaakt. Na het opbrengen van een basis kleur worden de meubels tenslotte met een patina tevens volledig met de hand afgewerkt. Door deze manier van maken hebben de tafels en kasten een stoere, authentieke uitstraling, degelijk en toch elegant.

Op de volgende pagina’s zijn de diverse modellen te zien.

 

kasten-en-commodes                    tafels-en-salontafels                  wandtafels-of-sidetables